Baba utazóágy vagy klasszikus kiságy?

baba utazóágy

Sokszor a baba utazóágy lesz az a hely, ahol az újszülött a legtöbb időt tölti. Ezért a szülőknek komolyan kell venniük a megfelelő modell kiválasztását, hogy biztosítsák a kényelmet és otthonosságot. A modern gyártók sok választási lehetőséget kínálnak a baba utazóágy és a klasszikus típus megvásárlására. Az előbbi viszonylag nemrég jelent meg és kezdett elterjedni a piacon, ezért a gyakorlatias szülők nem bíznak benne, mivel még nem sok információ áll a rendelkezésükre róla. Ezért nézzük meg a főbb jellemzőit és funkcionális célját, majd döntsük el, érdemes-e megvásárolni! Itt elsősorban a gyermek, de a szülők kényelmére is összpontosítunk!

A hagyományos kiságy és a baba utazóágy jellemzői

Kezdjük mindkét típus fő tulajdonságaival. Az alváshoz mind az ágy hagyományos változata, mind a modern utazóágy használható. A kiságyhoz leggyakrabban fát használnak. Mind az anyag, mind a feldolgozása környezetbarát és nem káros a baba egészségére nézve. Az oldalakat fából készült rudakból állítják össze és ezek között a távolság nem haladhatja meg a 8 cm-t. A biztonság szempontjából ez az optimális mutató.

Hogyan néz ki a baba utazóágy?

A baba utazóágy alumínium rudakból készült összecsukható kerettel rendelkezik. Ezt egy speciális, hálós textúrájú szövettel borítják. Az alja a gyermek életkorától függően állítható. Az összecsukható kialakítás lehetővé teszi, hogy a szülők magukkal vihessék az utazásokra is. Minden alkatrész egy speciális kompakt táskába van csomagolva. A baba utazóágyak meglehetősen kényelmes tartozékkészlettel rendelkeznek, ami tökéletes az utazáshoz. Idetartozik egy pelenkázó panel, rovaroktól védő szúnyogháló, szövetből készült tető és zsebek a fontos dolgoknak.

Jó alternatíva-e a baba utazóágy?

Sok szülő fél attól, hogy vásárláskor rosszul választ. Egy modern baba utazóágy nem olyan, mint például a 20 évvel ezelőtt kapható modellek. Napjainkban igazán kényelmes alvóhelyként tekintenek rá. Ezért valóban használható kiságyként és helyettesítheti azt. A babáknak szánt utazóágyaknak olyan előnyeik vannak a klasszikus ellenfeleikkel szemben, mint a kompakt jelleg, a szállítás lehetősége, illetve a hasznos tartozékok nagy választéka.

Ugyanakkor, a klasszikus modelleknek is megvannak a maguk előnyei. A legfontosabbak például a praktikusság és a stabilitás. A tapasztalt szülők szerint mind az utazóágy, mind a klasszikus kiságy a maga módján hasznos és a legjobb mindkettőt megvásárolni. Viszont, ha korlátozott a költségvetés, akkor a baba utazóágy elég lesz az első néhány évben, mielőtt a gyermek átkerülhet a felnőtt ágyba.

Babakocsi a kényelmes őszi sétákhoz

Küszöbön az ősz és itt az ideje, hogy gondoskodjon a jól felszerelt babakocsi meglétéről és az általa biztosított kényelmes körülményekről. A nyár végén délben még meleg van, de estére hűvösebb lesz. Tiszta, napossütést váltják a felhős, esős és szeles napokkal. Szülőként az ilyen időjárási változékonyságot figyelembe kell venni. Ha sétálni megy gyermekével, mindenképpen vigyen magával egy esernyőt és takarót a lábára! Ha a babakocsi őszre és télre lesz vásárolva, figyeljen a sűrű textíliával és nagy áteresztőképességgel rendelkező modellekre!

Az 1 év alatti gyermekeknek naponta legalább 1,5-2 órát kell a friss levegőn tartózkodni. Ez azt jelenti, hogy a kint tartózkodásuknak a lehető legkényelmesebbnek és melegnek kell lenni. Az őszi-téli babakocsik természetesen nagyobbak és nehezebbek, mint a nyáriak és drágábbak is, mert lábtakarókkal és muffokkal egészítik ki ezeket.

Babakocsit választás az életmód és az igények fényében

A hideg évszakra való megfelelő babakocsi kiválasztását az egyéni igények határozzák meg. Hol él a család, városban vagy vidéken? Milyen az éghajlat a régióban? Vannak-e heves esőzések, nagyon alacsony hőmérséklet, hóesés? Milyen utakon kell utazni? A többszintes épületek lakóinak figyelembe kell venniük, hogy a babakocsival gyakran kell majd közlekedni le és fel. Itt sokat számít a lakószint, a lift megléte, a kocsi súlya és mérete.

Könnyű, kompakt és ugyanakkor meleg babakocsi őszre. Ez az igénye azoknak a szülőknek, akik sokat utaznak. A klasszikus modellek a nagyon mobil családoknak nem alkalmasak, mert túl terjedelmesek és még összecsukva is kényelmetlen a csomagtartóban történő szállításuk. A modern önállóan is működő modulokból álló babakocsik többkomponensű rendszerek, ezek elemei az aktuális igényeknek megfelelően választhatóak. A váz, a mózeskosár és az autósülés olyan elemek, amiket készletben vagy külön-külön is meg lehet vásárolni.

Milyen a megfelelő őszi-téli babakocsi mózeskosár?

A mózeskosárnak szélesnek és mélynek kell lennie. Az alvóhely tágas kialakítása garantálja, hogy a baba még vastag felsőruházatban is szabadon mozogjon. Az őszi-téli időszakra ideális mózeskosár ajánlott méretei 35 cm szélesség, 75 cm hosszúság és 20 cm mélység. Ezek a belső jellemzők, ezért a matracot is bele kell számítani.

Miért jó őszi-téli modellt vásárolni a Pindurka webáruházban? Azért, mert itt stílusos és praktikus modelleket talál, vezető európai gyártóktól. Ezek mindegyike eredeti és tanúsított termék, a választék pedig folyamatosan frissül az új kollekciók modelljeivel.